LBL Occitan

 Caçòla de potxes 'Estella Aristizabal', + amanida capressa, pa eco. 10,50€.




Revoltillo 'Periko Alontso', de fongs de Navarra, formatge Idiazabal Baztan @bioecorganic  eco + vidre de ceines tostadas, + amanida capressa, pa eco. 8,00 €.


Kokoches de Lutz (abadejo) al sauce du pil-pil, 'Baümar' + patatas cuèchas amb pèl i tomates seques en sauça pest. 20,00€.

Marmitako 'Bilbo Baggins'. Bonito, patatas, tomates lleugieres de Tudela, porros, aïx, pebre sorier, oli verge extra eco, sal, guindilles de cay. 18,00€.

Estalvièr 'Elkano', guis de bacallà condimentat amb alls, pebres, oli e uòus. 16,00€.


Gules 'Bidasoa River', oli, alls, guindilles, risadas eco, espàrrecs de Tudela, pebres de Tolosa, + plan mascle fregit. 14,00€.

Purrusalda 'Hendaia', porros, patates, pastanagues, bacallà. 14,00€.



Txilindron de xai, 'Lekaroz', xai llet de Baztan, ceba, patates, sal, pebre + espàrrecs, borratge e cadres eco de Navarra, petit poids, pebrot rostit de Tolosa. 22,00€.



Ahate Chalupa (canard dans maïs) 'Aldape', pulverosa de galinòt i can de baserri. 16,00 €.


Couscous tajine Azahar (mouton aux fleurs) 'Kabyle dans Ibaiondo', galinòt i xai de Navarra, pètals de rosa, estampes d'aranja, ametlles, garanxes, canela en branca, couscous al vapor. 20,00 €.



Chipirons à la Luzienne, 'Lurias pour Anasagasti' calamars salvatges del Golf de Biscaia, pescats amb turlutte, cuinats a la planxa a foc lent, en salsa eco de tomates feos de Tudela i pebrots de Tolosa. 19,00€

Txuleton de Baztan,  'Boise Happy Friday'. Carn a ton punt, amb teulat gravy de cascajos de cacau, perlites de mandarina, pas, raïms, vi negre i balsàmic amb canela i mel, adornat amb panells de menta i julivert. Acompañat de pebrots del piquet i tomates lleugeres de Tudela. 38,00€ (500 g).


Haiaques Aldape (plat de maïs, fulles de plantins) massa de blat de maïs emplenada de carns, alls, ceba, cebollí, pebrun verd i roig, ají dolç, tomates, porc, coriandre, comí, pebre. 16,00 €.



Fallen Salade: Sexy souls lovely persons, super bowl touchdown! Enciam eco en làmines, talhas d'api eco, pastanagues eco, all, ceba, menta, persil, basel, granada, remolatxa, poma eco, aguacate, pebrots rojos Lodosa, ametlles, gingebre. Adderezzo secret: vin cuvée eco, oli d'oliva madama de Dieu extra eco, mel eco, canela en pols. 25,00€.

Gateau Basque (pastèl basc) 'Maritxu Bizkarret', petite au citron, canela, beurre, crème au vanille et rhum du sucre, Veneçuela. Farine t'èi lait eco. 7,00€.

Goxua (petit Montpellerien gourmandise), deliciós postre basc en jaces, adaptat per utilitzar farina e làcteo @bioecorganic. Receta combinatòria de crema de pastisseria, biscuit e crema muntada. 7,00€.

Tortepan "Scannonne Bread Pudding" #circulars4thefuture: Pan vièlh reciclat, caramel, pansòtas, lach biologic, canèla, vanilha. 5 €.



- Jòias 'La Catira Mejía': Buòu de Baztan, còit a fuòc lent fins que siá tendre. Estofat dins de vin ròse de la Ribera de Navarra amb de legums, donant un plat ric e fondent en boca. Acompanhadas d’un grop de tomatas e de pomas de tèrra naturalas amb la pèl, estil Amama Elguezabal d’Ibaiondo. 20 €.

- Secreto 'Méndez-Isaba Errea Beltza': Talh saborós de pòrc, especialament un muscle magre e marmolejat de la zòna entre l’espatla e lo còl. Rostit e segelat, servit zucós e tendre amb un alin minimal per far ressaltar son gost natural. Acompanhadas de pebrons piquillo e d’espargues blancas. 22 €.

- Saumon 'Urumea': Preparat al forn, servit amb una sauça leugiera per far valer son gust. Acompanhadas d’una purèia de pomas de tèrra amb la pèl al formatge Idiazabal e burre, e de bananas plantains fritas estil Cumanacoa (canela e panela). 20 €.

- Garròt 'Orwell': Pòrc, rostit a fuòc lent fins que la carn se despegue gaireben de l’òs. Un pauc d’alh, de ceba e d’especias secretas, acompanhadas d’alubias e de tomatas leidas ! 18 €.

- Costèlas 'Erberea': Pòrc d’Oronoz-Mugaire, rostidas al forn, assazonadas amb d’èrbas e especias localas o servidas amb una sauça a basa de pebrons fumats, reflectissent los gosts intens de la region. Acompanhadas d’una salada e de fritas. 18 €.



Solament de reservacions. Degustacion Especial per Grops Grands.

Mercés de permetre 2 setmanas d'avança, mercés.

Un minimum de 20 personas!

Txuri ta beltz, 'Erratzu' tripas d’anhèl, jolverd, alh, uòu, bodina, ceba en salsa de tomata de baztan, + ensalada feniciana: jolverd, tomatas, lachugas, cogombres, cebas, pebrons roges, coriandre, menta, sumac, suc de citron, òli d’oliva verge extra eco, sal 12,00 €.


Elzekaria, (sopa rustica) 'Iparralde', caulet blanc, ceba, mongetas blancas eco, talhons, pebrons d’espelette, alh, vinagre de vin & picant bolivar (amazonas). 5,00 €.


Baztango zopak, 'Novèl Baztan' bolh d’anhèl laxa, pan, piparras, cebas, porrets, pastanagas, sal, telas d’anhèl, safran, + virutas de citron fregidas amb de burre eco. 8,00 €.


Coajada de Brebis Ziganda: dessèrt de lach coagulada de la Val d’Ultzama, lach @bioecorganic, cremada amb ròcas de Guayana, presura organica, amb de mèl e de nose de Navarra.












Comentarios

Entradas más populares de este blog

Menús El Mentidero Berria, Iruña, Calle Mercaderes, 13, Camino de Santiago, Sanfermines, Navarra